Activiteiten in de omgeving

 Van wandelingen in de buurt tot zwemmen in prachtige meren en van steden bezoeken tot spannende  avonturentochten.

La Petite Creuse

Aan de overkant van de weg ligt een bij ons huis behorend bosperceel met een dalend pad dat naar la Petite Creuse leidt. Er kan een wandeling door de prachtige landerijen gemaakt worden naar een stroomversnelling. Op diverse plaatsen kan er ook gevist worden in de Petite Creuse.

Boussac

Ongeveer 8 kilometer bij ons vandaan ligt Boussac. Een leuk plaatsje met een fraai kasteel. Het kasteel is iedere dag voor bezoek geopend. Op donderdagmorgen is er op het plein voor het Hôtel de Ville een gezellige markt. Hier kan men streekprodukten, groenten en fruit, maar ook kleding kopen. In Boussac zijn een aantal restaurants, terrasjes en twee grote supermarkten. Meer informatie is te vinden op deze website: www.tourismeboussac.fr

Toulx Sainte Croix

Midden in het dorp staat een oude kerk met een losse klokkentoren. De ingang van de kerk wordt gevormd door stenen leeuwen uit de Gallo-Romaanse tijd. Er zijn grafstenen voor ridders en sarcofagen te zien in de ruimte van de klokkentoren. In het zomerseizoen worden in deze kerk concerten gegeven. Even verderop in het dorp staat een uitkijktoren met panoramische uitzichten.

Les Pierres Jaumâtres

Vlakbij Toulx Sainte Croix liggen Les Pierres Jaumâtres. Een wandeling over een bospad brengt je bij deze mysterieuze stenen. Hoe ze er zijn gekomen is een raadsel, vermoedelijk ontstaan door vulkanische activiteiten. De meeste kinderen, maar ook volwassenen vinden het leuk om ze te beklimmen. Tussen de stenen door zijn weidse vergezichten over de vallei van de Creuse te zien.

Parcours Aventure
Voor de jeugd is er hoog tussen de bomen een touwparcours uitgezet. Gezekerd met touwen kan je dit parcours afleggen. Voor de jongere kinderen is er een mini-parcours gemaakt. Er is een midgetgolfbaan en een restaurant.

Châtelus Malvaleix

Op ongeveer 15 minuten afstand met de auto is aan de rand van het dorp een meer (Plan d’eau de la Roussille) waar kan worden gezwommen. Er is een groot grasveld en een zandstrand. Heerlijk rustig en veilig. Vooral voor kinderen een aanrader!

Lac de Sidiailles

Op een half uur rijden van Maison La Vigne ligt het Lac de Sidiailles. Dit is een prachtig gelegen, groot stuwmeer met een heerlijk strand en ruime ligweide met voldoende schaduwplekken. Voor de kinderen zijn er diverse speeltoestellen. Je kunt over het meer heen tokkelen,  kanoën, suppen en ook waterfietsen huren!
Meer informatie.

Montluçon

Montluçon is een aantrekkelijke stad om te winkelen op 25 minuten afstand. Rondom het kasteel en een middeleeuwse stadskern is er een knusse winkelstad ontstaan. Vooral op zaterdagochtend, als er markt is, is het er goed toeven. Je kan er wandelen door de smalle straatjes met mooie vakwerkhuizen en gezellige eetcafeetjes.
Meer informatie

Oradour sur Glane

Wat verder van huis, maar zeker de moeite waard, is Oradour sur Glane. Dit dorp is in 1944 door de Duitse troepen vrijwel geheel verwoest. De ruïnes van het dorp zijn blijven staan waardoor een indrukwekkend monument is ontstaan. Meer informatie